Понякога е по-добре да намалим темпото и да отложим секса за друг път. Знаем цели осем причини да откажете на партньора желаната от него близост.

1. Той няма сериозни намерения към вас

Той ви казва, че сте невероятна, красива, умна и интересна. Даже твърди, че с никоя не му е било толкова хубаво. Но остава един въпрос – може би въпреки всичките ви положителни качества той не иска да се обвързва? Мисли си „Ти си страхотна и много те желая, но не знам какво ще излезе“? Най-вероятно нищо няма да излезе, след като той все още не знае дали ви иска за постоянна партньорка или не. Бъдете нащрек!

2. Няма да го видите никога повече

Първата и основна причина да не бързате да преминете към секс е именно тази. Дали да откажете да правите секс на първа среща? Отговорът е „да“. Ако преспите с обожателя си твърде рано, рискувате да не го видите никога повече. Това ще унищожи самооценката ви, отначало ще се разстроите, а после ще се и ядосате – уж ви е искал, пък сега никакъв го няма! Мъжът по природа е ловец – и щом получи желаната плячка, губи интерес към нея. Именно затова не бива да бързате. Докато „отлагате“ първия секс, мъжът може да започне да изпитва чувства към вас, които да положат началото на една дълга и сериозна връзка. Най-малкото ще имате шанса да опознаете партньора по-добре.

3. Ще станете за него достъпен секс-обект

Той вече си има в телефонната книга два-три номера на момичета, с които може да преспи просто така, без обвързване, съвместни вечери и закуски. Прекомерната достъпност го радва единствено по време на акта – но след секс само ще ви принизи в очите му. Мъжете само си приказват, че предпочитат развратни и лесни жени. За сериозна връзка винаги си избират по-скромни и сдържани дами, които са имали нужното търпение и са разкрили своето суперлибидо малко по-късно.

4. Вие сте твърде млади

Възрастта е важна причина да откажете секс. Под влияние на стереотипите младите момичета спят с когото им падне, не по любов, а защото „всички са го правили вече“, „трябва да си поживея, докато съм млада“, „трябва да натрупам опит“, „ще имам истории за разказване“ и т.н. В някои от тези твърдения може би има зрънце истина, но не бързайте да си легнете с някого, просто защото сте се хванали на бас с приятелка коя ще свали този хубавец по-бързо. Помислете си добре дали наистина искате да бъдете с този мъж и дали няма да съжалявате на сутринта.

5. Вие не осъзнавате възможните опасности

Вие изобщо не го познавате още. Една-две срещи ще ви позволят да добиете обща представа за човека, но никой не може да гарантира, че този мъж не е психопат или ХИВ-позитивен. По-добре изчакайте със секса – той е като работата, няма да ви избяга. Дайте си време да се уверите, че човекът, с когото смятате да спите, е физически и психически здрав.

6. Искате просто секс

От животните ни отличава умението ни да контролираме желанията си. Да си легнете бързо-бързо с някого, просто за да удовлетворите нагона си, е твърде животинско. Освен това има милиони начини и уреди за самозадоволяване. Мастурбацията не е просто акт на любов към себе си, но и чудесен повод да разучите сексуалността си и да опознаете своето тяло и ерогенните си зони.

7. Струва ви се, че с него всичко ще е по-различно

Големият крак и дългите и дебели пръсти изобщо не гарантират, че мъжът има голям член. Господата, които се хранят настървено, не са непременно страстни в леглото, а хубавците, които танцуват страхотно, може изобщо да не са толкова виртуозни в леглото, колкото са на дансинга. Ако се доверите на разни народни вярвания и преспите с някого просто от любопитство, рискувате да се разочаровате.

8. Току що сте се разделили с приятеля си


Сексът за утеха след раздяла е често явление, но не и ефективен метод. Този акт няма да реши проблемите ви, нито ще ви донесе удовлетворение – защото вие мислено и душевно сте още с предишния си партньор. След такъв секс едва ли ще се чувствате много добре и в морално отношение. По-добре преживейте тежката раздяла в компанията на хубав филм, отколкото в прегръдките на почти непознат мъж.

Четете още: Какво става с организма ни, когато спрем да правим секс