Автор
Woman.bg

8 неща, които зрелият мъж никога няма да направи

Някога чудили ли сте кога точно мъжете стават зрели и какво точно означава това? В крайна сметка някои узряват на 15-16 години, а други са незрели дори и на 40.

И тъй като възръстта не е критерий, вижте 8 характеристики на емоционално зрелия мъж:

Зрелият мъж няма да критикува визията ви

"Защо не се боядисаш руса" или "Скъпа, така ми се иска да беше малко по-слаба" – мъж, който наистина ви обича, никога няма да говори за външния ви вид по този начин. Така той не се опитва да ви помогне, а съвсем целенасочено иска да смачка самочувствието ви, защото ако сте достатъчно неуверена, никога няма да го изоставите. Зрелият мъж никога няма да се принизи дотолкова, че да ви критикува, за да помпа собственото си его.

Той няма да нарушава личното ви пространство

Ако имате щастлива и функционираща връзка, няма да ви се налага да криете каквото и да е един от друг, независимо дали са съобщенията във Фейсбук, или контакти в телефонния указател. Това обаче не означава, че партньорът ви може да пребърква чантата ви, за да ви проверява, или да чете личната ви кореспонденция, защото това е демонстрация на неувереност и липса на уважение към вас.

Той няма да бяга от трудностите

Когато си тийнейджър, ти е позволено да се затвориш в себе си, сблъсквайки се с трудности и да игнорираш околния свят, но зрелият мъж знае, че изправянето лице в лице с проблема е най-добрият начин за разрешаване на всяка трудност - независимо дали е от лично, семейно или служебно естество.

Признаци, че сте намерили правилния човек

Той знае, че показването на емоциите не е признак на слабост

Да бъдеш мъжкар не означава да бъдеш лишен от емоции и резервиран. Мъдрият мъж не се страхува да бъде критикуван, че показва чувствителността и нежността си или да бъде романтичен. Той знае, че по този начин няма да стане по-малко мъж. Дори подобно поведение е важна част от изграждането на здрава връзка.

Той няма да мисли само за днешния ден

Ако сте с някого достатъчно зрял, той няма да си позволи да похарчи последната си стотинка за вечеря в скъп ресторант без да мисли за последствията. Или да купонясва в сряда вечер и да отсъства от работа на следващия ден.

Това не означава, че животът ви трябва да бъде скучен и лишен от спонтанност – просто не трябва да живеете само за днес. А и нека си го кажем направо - гледката на мъже на средна възраст, които се държат като превъзудени тийнейджъри, е меко казано отблъскваща.

Няма да ви поставя на второ място

Всички мъже имат нужда да излязат с приятелите си и да си прекарат вечерта по мъжки. Но умният мъж никога няма да постави любимата си на второ място. Мъжете, които се вслушват само в съветите на приятелите си и игнорират мнението на половинката си, не са готови за зряла и функционираща връзка.

6 неща, които жените крият от мъжете си



Има стабилни отношения с родителите си

Зрелият мъж винаги намира време за родителите си, дори и връзката им да не е изпълнена с много доверие. Той разбира, че е важно да се грижи за тези, които са се грижили за него толкова дълго. Все пак обаче той не позволява на родителите си (най-често майка си) да контролира животът му и да се меси в отношенията с партньорката му или във възпитанието на децата им.

Той ви уважава и никога няма да ви удари или обиди

Зрелият мъж не би наранил половинката си нито физически, нито психически, независимо колко е разгневен. Затова ако сте жертва на какъвто и да е вид насилие у дома, спрете да оправдавате мъжа си и го напуснете незабавно.