Автор
Woman.bg

6 неща, които се случват с тялото ни, когато не правим секс

Ако напоследък сте станали лесно раними, раздразнителни, разсеяни или дори избухливи към приятели и колеги, замислете се, не се ли дължи това на липсата на... секс.

Истината е, че продължителното отсъствие на интимни ласки в живота ни може действително да отприщи редица проблеми у нас както на физическо, така и на ментално ниво. Ето какво може да се случи с всеки един от нас, след като спре да прави секс, особено след продължителното му редовно практикуване, или при дълга липса на такъв.

Депресираме се

Продължителната липса на секс може значително да понижи градусите на емоционалния ни тонус и да срине до основи самочувствието и настроението ни. В резултат енергията ни се понижава, а с това и желанието ни да общуваме с хората. Ниската самооценка трайно се настанява в съзнанието ни. Ставаме по-неуверени, по-плачливи, по-сприхави и несигурни в собствените си възможности.

Имунитетът ни спада

Вероятността от настинка се увеличава значително. Организмът ни става много по-податлив на атаките на бактерии и други микроорганизми.

Трудно се концентрираме

Разсеяни сме и трудно се концентрираме. Работният ни процес върви бавно и тягостно.

Вагиналните мускули атрофират

Излишно е да казваме, че любовният акт се оказва един вид тренировка за интимните части от анатомията ни. Респективно, неговото отсъствие води до отпускане и атрофиране на вагиналните мускулни групи.

Либидото намалява


Установено е, че продължителната липса на секс намалява значително либидото. Обратно, колкото по-често правим секс, толкова повече ни се прави секс. За щастие мастурбирането може да поправи някои от щетите.

Рискът от инфаркт се увеличава

Съществуват доказателства, че мъжете, които правят редовно секс (най-малкото два пъти седмично), са два пъти по-малко застрашени от застигането на инфаркт.

И така, изводът е, колкото повече секс, толкова по-щастливи, спокойни и успешни ще бъдем. Затова, ако нямате партньор, време е да се поогледате наоколо и да вземете нещата в свои ръце, а не да чакате някой друг да го направи вместо вас. Ако пък все още си имате такъв, поговорете с него и предприемете адекватни действия за разрешаването на проблема, преди връзката ви безвъзвратно да се срине. Не е тайна, че сексът е пламъчето, което разгаря и поддържа огъня на любовта буен и жив.