Автор
Woman.bg

5 причини защо двойките, които се карат по-често, се обичат повече

Обикновено началото на всяка връзка е като романтичен холивудски сериал. Сякаш плуваме в спокойно море, което ни носи само наслада и благодат за всички сетива. Да, може той да ни подразни с нещо, но то е толкова незначително на фона на любовта, която изпитваме, че веднага забравяме за раздразнението си и потъваме отново в безоблачното си щастие. Внезапно обаче, сякаш изтрезняваме и една сутрин просто се събуждаме в лошо настроение, всичко, което любимият прави или казва, ни дразни и се започва голямото спорене. Но означава ли това, че романтиката и страстта са си заминали безвъзвратно? Не, точно обратно. Според експерти, когато караниците започнат, това означава, че любовта е преминала на едно ново, по-високо ниво.

Противно на очакванията, двойките, които по-често се карат, всъщност се обичат много повече от времето, когато всичко е било цветя и рози. Ето 5 причини защо хората, които се обичат, спорят повече помежду си:

1. Чувствате се удобно и спокойно, когато сте заедно

Ако нещо в поведението на вашия партньор не ви допада, но го премълчите, това е знак, че ви е страх от неговата реакция. Да можете спокойно да изкажете вашето мнение е знак, че усещате сигурност в чувствата му и не се опасявате от неблагоприятна развръзка от спора.

2. Двойките, които се карат са по-страстни

Психолози твърдят, че ако лесно се възбуждаме от определен дразнител, то вероятността да го правим и при други обстоятелства, е много голяма. В края на един много пламенен спор обикновено стои една още по-страстна развръзка в спалнята (или която й да е друга стая).

3. Качественият спор показва желание за дълги взаимоотношения

Ако виждаме перспектива във връзката си с този човек, най-логичното нещо е да направим всичко, за да изгладим недоразуменията помежду си, дори с цената на един италиански скандал.

Четете още: 7 навика, които водят до развод

4. От спора научавате повече един за друг

Когато не разкриваме истинските си мисли и чувства, не можем да покажем на човека до нас колко комплексна е нашата същност. Затваряме се зад маската на благоприличието и така не можем да се опознаем взаимно.

5. Спорът, както и любовта, са интуитивни изживявания

Спорът е интелектуална дейност, но между двойките придобива по-скоро емоционален характер. Затова може да се заключи, че партньори, които често се карат, притежават онази дълбока интуитивна любов, за която пишат романи и създават песни.