Да си го кажем направо – няма магическа формула за перфектна връзка. Хората не са перфектни, двойките се борят, за да оцелеят, просто такъв е животът.
Но надеждата умира последна. Има много малки и големи неща, които можем да направим, за да помогнем на връзката си. Ето 5 неща, които можете да промените, за да имате едни по-хубави взаимоотношения с половинката си.

Оставете този телефон!

Прегръдката и цигарата след секс бързо бяха изместени през последните години от преглед на социалните мрежи. Да, няма какво да се лъжем, социалните медии са част от живота на хората, особено младите, днес. Но нужно ли е веднага след секс да се протягате за телефона? Разбира се, че не. Така че помислете следващия път, когато решите да се взирате в екрана.

Наспивайте се!

Колкото и странно да звучи, да, трябва да си почивате. Умората променя цялостното ви поведение и може да ви направи дори враждебни към партньора.
Разбира се, има ситуации, в които нищо не може да се направи – например, родило ви се е дете. Ясно е, че няма да се наспивате. Но не забравяйте, това е временно, стиснете зъби, скоро животът ще влезе в релси.

Поговорете сериозно, преди да заживеете заедно

Ако не е добре планирана, подобна стъпка може да докара връзката ви до крах, твърдят специалисти. Сигурно донякъде са прави, защото става дума не просто за емоционална крачка, но и за финансова. И все пак в импулсивността на подобно решение има някакъв чар. Няма лошо то да е първосигнално, защото сте страшно влюбени - просто изяснете някои предстоящи битовизми с партньора, преди да си пренесете багажа.

Образовайте се за това какво всъщност прави една връзка пълноценна

Истински пълноценните отношения не се градят за една нощ. Трябва да имате предвид, че те изискват отдаване, компромиси, прошка и най-вече усилие. Ако във вашата връзка има тези 4 елемента, би трябвало да сте щастливи. Ако ли пък не, добавете онзи елемент, който липсва.

Пробвайте да си държите ръцете (дори да не го правите по принцип)

На 20, 40, 50 или 60 години, защо не? Без значение на колко сте, този ритуал винаги стопля отношенията. Така че не се колебайте, пробвайте го и няма да сбъркате!