Автор
Ива Петрова

3 вида секс, които никой мъж няма да откаже

Мислите, че сте разгадали шифъра на чувствеността му? Как пък не! Той постоянно се променя – под влияние на стреса, хормоналния фон, дори часа от денонощието… Но имаме няколко подсказки за вас. Как да подберете ключа към сексуалността на мъжа отново и отново в зависимост от това какъв секс иска той този път?

1. Животински секс

Признаци на съответното настроение – той току що е разбил приятелския отбор на баскетболното игрище или е сключил важна сделка. Това означава, че най-вероятно е готов да ви обладае на всяка една хоризонтална повърхност. Защо ли? Защото в този момент инстинктите му на алфа-мъжкар надделяват.

„Когато е отбелязал победа в спортна игра, дори когато просто е гледал как любимият му отбор побеждава, или когато е постигнал успех като повишение в работата, има тенденция нивото на тестостерона да се повиши“, казва антроположката д-р Хелън Фишър, автор на книгата „Защо обичаме“.

Освен това той може да иска да се развихри сексуално преди закуска. Както всички знаем, нивото на тестостерона сутрин е повишено и повечето мъже се събуждат в пълна бойна готовност. „Сексуалното влечение при мъжа често достига апогея си през часовете от изгрев до 10 часа сутринта“, пише Фишър.

Как да използвате този момент: когато партньорът нахълта в стаята, развълнуван от победата, подразнете го, сваляйки постепенно дрехите си една по една, пред очите му, но извън досега му. Харесало му е да бъде добър ловец? Нека половува още малко.

После му позволете да ви обладае като награда. Предизвикайте го да прави секс с вас в примитивна, дивашка поза, която да разпали животинските му инстинкти. Например изправена поза, в която той ви притиска към стената, а краката ви го обгръщат. Възбудете го със стон на страстна лъвица, прошепнете му на ушенце колко е страхотен и какво бихте искали да направи с вас.

2. Свръхчувствен секс

Признаци на съответното настроение – не само жените понякога искат бавен и романтичен акт. Всъщност мъжете често се оплакват, че партньорките не ги докосват достатъчно по време на секс, а това е чудесен начин да запазите емоционалната връзка в двойката. Номерът е да намалите темпото именно тогава, когато партньорът иска романтичен секс.

Невероятно, но мъжете жадуват за подобен тип близост, след като изпитат нещо ново или необичайно. „Когато партньорът ви изпитва нещо ново, организмът му произвежда хормона на радостта допамин, който пробужда сексуалното желание“, пояснява Фишър. Затова любимият ви може изведнъж да изпита непреодолимо желание за романтична близост, когато сте на почивка в нова за вас страна или сте на преход в планината и лежите прегърнати в палатката.

Друга ситуация, която може да го провокира да иска бавен, красив и страстен секс с преплетени ръце и крака, е когато е изпитал страх. Може току що да е бил на ръба да падне от някоя скала или да е гледал филм на ужасите – механизмът е същия, допамин-желание-прегръдка или стремеж към емоционална близост чрез полов акт. Но внимавайте, не го овесвайте над пропаст нарочно! Това е запазено за професионалните каскадьори – не го пробвайте вкъщи!

Как да използвате този момент: следващия път, когато изживеете заедно нещо ново и интересно (летите с парапланер или гледате отблизо крокодила в зоопарка), веднага заведете партньора вкъщи и го въведете в света на чувственото опознаване, който подхранва менталната и физическата близост. Можете например да пробвате позата на божественото сливане „яб-юм“ – седнали с лице един към друг, вие седите на коленете му, прегърнали сте се с крака и се галите с ръце. Но и всяка друга открита поза, която ви позволява да се гледате и докосвате, също върши работа.



3. Мързелив секс

Признаци на съответното настроение – той е примирявал каращи се роднини, не е успял да сключи важна сделка или някой е блъснал колата му точно преди важно пътуване. След подобни събития, ако изобщо иска секс, ще е само акт, в който мъжът да не си помръдне и пръста, най-много да си разкопчае панталона.

Тревогите понижават нивото на допамин и следователно тестостерон, което в комбинация с умора от работа едва ли ще вдъхнови мъжа за геройства в леглото. Мисълта, че сега вие ще искате от него креватна акробатика, само ще повиши общия стрес. Партньорът ще изпита небивало облекчение, ако разбере, че днес сте готови да направите всичко за него сами.

Как да използвате този момент: когато усещате, че партньорът е под стрес, помогнете му да се отпусне. Уверете го, че няма да му се наложи дори да става от дивана. После поемете юздите в свои ръце – съблечете го и го целувайте бавно, от врата към корема и още надолу… Прокарайте език по вътрешната страна на бедрото му. Когато вече е достатъчно възбуден, яхнете го с гръб към лицето му, като се опирате на бедрата му за баланс. Също като в „кучешката“ поза, така той може да се наслаждава на прелестите ви и да гали гърдите ви, без при това да полага много усилия.

Но какво получавате вие от тази поза? При движение напред-назад членът автоматично ще стимулира клитора ви. Ако при това стегнете и мускулите на влагалището, и двамата ще изпитате оргазъм по-бързо и ще получите по-силни усещания.