Автор
Woman.bg

15% от двойките правят секс всеки ден през първата година

Сексът е най-бурен през първата една година от връзката, когато 15% от партньорите правят секс всеки ден.

Може би в определен ден техниките в спалнята вече няма да ви доставят същото удоволствие. С течение на времето преживяванията под чаршафите стават обичайни и не носят толкова вълнуващи спомени, колкото първите пъти. Това обаче не означава, че е време да сменяте партньора, напротив искрата в сексуалната връзка се е превърнала в емоционален пламък.

15% от участниците в изследването споделят, че са правили секс всекидневно през първата една година от връзката си. Към четвъртата година подвизите в спалнята намаляват до няколко пъти в седмицата (53%), а съжителството с един човек повече от 15 години намалява желанието за секс до само няколко пъти в годината.

Четете още: Сексът във вода крие рискове

Въпреки че са консервативни, 40% от британците описват сексуалния си живот с думата "добър", но 76% от тях признават, че има неща, които биха могли да се подобрят.

Секс играчките, бельото и четенето на еротична литература си остават най-популярните методи за разнообразяване.

В опит да върнат същите емоции в спалнята, както от първата година 33% от британците опитват лубриканти, 24% от жените започват да обличат еротично бельо, а 24% гледат заедно порно. За 17% от анкетираните приглушената светлина също може да запали искрата, пише БГНЕС.

Четете още: Кои дами са най-добри в леглото?