Автор
Woman.bg

12 фрази, които никога не трябва да му казвате!

Едва ли има интимна двойка на този свят, която да може да се похвали с безметежен съвместен живот, лишен от каквито и било негативни емоции или изпитания. Но именно в такива моменти е много важно да запазим самообладание, въздържаност и деликатност в отношенията с партньора си, ако наистина държим на него и не искаме да го загубим завинаги.

1. Ти не си никакъв мъж!

Това е изразът, който най-дълбоко би засегнал мъжкото его на всеки представител на силния пол. Затова, мили дами, по-добре не го правете, ако не искате да видите половинката си в обятията на друга жена.

2. Всичко постигнато дължиш на мен!

Ясно е, че с тези думи вие му внушавате, че без вас той е за никъде и че всичко, което прави, има или е постигнал в живота си, го дължи само и единствено на вас. С други думи – поставяте го в ситуация, в която той трябва да се чувства ваш длъжник. Това обаче, мили дами, вече не е любов, а демонстрация на лично превъзходство!

3. Мислиш само за себе си!

Преди да хвърлите подобна "бомба" към него, първо си помислете дали сте прави. Ако се окаже, че сте близо до истината, какво още искате от този мъж?

4. Непрекъснато зяпаш по други жени!

Проявите на излишна ревност са болезнени за двамата. Нещо повече - вътрешната нагласа и демонстрация на недоверие в повечето случаи отдалечават партньорите един от друг. Обратно – проявите на доверие раждат ответно отношение, поведение и чувство. Дори и да сте станали свидетел на неговото небрежно закачливо шарене на очите, не превръщайте това в проблем. Не забравяйте, че той все пак е мъж, а не монах. И в края на краищата обича вас.

5. Мамините синчета да си ходят при майките си!

С този израз директно се издавате, че си имате едно на ум за него. Ако е така, запазете подозренията за себе си, защото така действително рискувате в един момент той да предпочете компанията на добрата си стара майка пред вашата.

6. Леле, какъв ти е малък!

О, не! С тази фраза рискувате да смажете тотално мъжкото му самочувствие. А малкото му достойнство – да направите още по-малко. Не искате това, нали?

7. Недей да пиеш тази вечер!

С подобно изказване му демонстрирате желание за контрол над живота му. Добре обаче е да знаете, че няма мъж, който да си пада по усещането, че е с вързани ръце. Лош ход!

8. Кой беше?

Не е необходимо при всеки разговор по телефона, който той провежда, да го питате с кого е говорил. Всеки човек има нужда и право на лично пространство. Постарайте се да не бъдете обсебващи във връзката ви. Това само може да създаде повече проблеми, които да прераснат в недоверие и раздори между вас. Напротив – зачитането на личните интереси, занимания и потребности на партньора, е ясна и недвусмислена проява на оказано доверие.

9. Не ти вярвам!

Любовта е взаимност, но и доверие! Бъдете инициаторите, но и изисквайте! Да давате на любимия си колкото се може повече от себе си, не означава да не очаквате същото от него. А още по-малко да го съдите за най-малкото, което ви е подразнило в него. Истината е, че любовта, уважението и доверието се изграждат и доказват с дела от двете страни, но лесно могат да се разрушат с думи. А с откритата си и натрапваща демонстрация на недоверие, бихте постигнали точно обратния на желания от вас ефект!

10. Ето, видя ли!

С подобна фраза изтъквате правотата на собственото си мнение, а неговото – подлагате не подигравка. С нея вие категорично му заявявате, че единствено вие сте правите, а той винаги греши. В случая обаче грешката е във вас!

11. Нека да си платя сметката!

Не си и помисляйте да се бъркате за портмонето, като дойде време за сметката. Това само би го обидило. След като той ви е поканил, редно е кавалерът да свърши тази работа. Освен това така показвате, че искате двамата да сте отделени един от друг и всеки да се грижи сам за собствената си сметка.

12. О, не ми се прави секс сега!

Ок, ако е само за днес. Но ако постоянно започнете да демонстрирате липса на сексуално желание към партньора си, това би навредило сериозно на връзката ви до момент, в който той би потърсил нежност в чужди обятия.

Четете още: 10 неща, за които не бива да лъжете мъжете