Автор
Woman.bg

10 забавни начина да счупиш ледовете при първа среща

За да се почувствате и ти, и събеседника ти по-спокойни и уверени на първата ви среща. За да си вдъхнете повече кураж и самочувствие, няколко добри и находчиви идеи какво да го попиташ:

1. Кажи ми историята на живота си в пет емотикона

Въпросът е подходящ при чат запознанство. Само си помисли, какъв по-весел, оригинален и находчив начин от това да провериш хем нивото му на интелигентност, хем чувството му за хумор.

2. Ако това беше последният ти ден на земята, какво щеше да закусиш, обядваш и вечеряш?

Ако блюдата, които той изреди, погъделичкат небцето ти, това със сигурност е твоят човек. Е, или поне ще имаш шанс да сравниш кулинарните му пристрастия с твоите. Освен това, отговорът му ще ти даде добра идея за подходящо място на първата ви среща.

3. Ако трябва да поръчаш от дизайнер тоалет специално за теб, как би изглеждал той?

Чудесен начин да разбереш какъв е неговият стил и чувство за естетика. Несъмнено, начинът, по който се обличаме, гримираме, дори маниерите ни (но тук все пак говорим за облекло) са израз на вътрешната ни нагласа, убеждения, манталитет и характер, ако щете дори и на изповядвани идеи и житейска философия.

4. Кой е моментът в живота ти, с който най-много се гордееш?

Ако той ти отговори, че се гордее с факта, че тази сутрин все пак е успял да се измъкне от леглото, бий му един офлайн шут. Ако водите жив разговор, лице в лице, шутът, разбира се, не е препоръчителен.

5. Поздрави ме с някоя любима твоя песен

Оригинален и забавен начин да заобиколиш клишето: “Каква музика слушаш”. Закачка, която би допаднала и погъделичкала личния вкус на всеки един събеседник.

6. Какъв е най-лошият подарък, който някога си получавал?

Това е лесен начин да разбереш какво харесва и какво не твоят потенциален партньор. Непоносимостта към определени неща - от една страна, и неговите предпочитания - от друга, ще ти разкрият до голяма степен подробности около неговия характер, интереси, желания, умения, хобита, мечти и т.н. А и ще си добре подготвена по темата за подходящ подарък при евентуален бъдещ повод.

7. Кое е любимото ти телевизионно шоу/книга/филм от детството ти?

Носталгията към детското е гарантиран начин да се получи положителен емоционален отговор. Ако пък се окаже, че и двамата сте харесвали едни и същи неща, ето ви чудесен повод да продължите да градите общи спомени и за в бъдеще.

8. Какво е първото нещо, което правиш, когато се събудиш?

Може би той ще ти предложи да останеш при него тази нощ, за да разбереш. А може би ще прояви тактичност и ще се окаже, че срещу себе си имаш търпелив партньор.

9. Кой член от семейството ти е най-добрият ти приятел?

С един удар – два заека. Ако той бъде откровен с теб, ще научиш не само кой е най-близкият до сърцето му роднина, но и повече информация за неговото семейство.

10. Кога се почувства най-наранен?

Независимо дали ще стане въпрос за разбито сърце, или за обидна дума, това е тема, гарантираща диалог. И сигурен начин да разчупите ледовете!

Четете още: Как да го впечатлим на първа среща