Колко трае мъжкият оргазъм, как се стига най-бързо до него и има ли начин да се удължи удоволствието преди сюблимния момент? Тези и още много други въпроси, касаещи тържествения финал, с който господата отбелязват кулминационния завършек на любовната игра, вълнуват с особен интерес женската половина на човечеството.

За да си изясните и вие някои пикантни и по-така подробности около тях, хвърляме светлина с надеждата да се насладите заедно с любимия човек до себе си още повече на съвместните ласки в леглото.

1. Колко тласъка са достатъчни на един мъж, за да достигне до оргазъм?

В зависимост от това колко е възбуден, 20 до 100 тласъка са напълно достатъчни на мъжа, за да достигне той до върховния момент. Имайки предвид факта, че мъжете умеят да се владеят, да забавят и отлагат достигането до пределната точка, този вълшебен миг може да настъпи както до 1 минута, така и до 1 час след началото на любовната игра.

2. Има ли разлика между еякулация и оргазъм?

Еякулацията представлява изхвърлянето на сперма (семенна течност). Но не винаги този акт е съпроводен от върховното усещане за наслада, известно като оргазъм. Има случаи, в които мъжете достигат до оргазъм, няколко секунди преди да еякулират и обратното. Някои мъже пък в един или друг момент могат да открият, че все още са в състояние да достигнат до оргазъм, дори и след като са изхвърлили семенната течност от себе си.

3. Могат ли мъжете да достигат до множествени оргазми?

Свикнали сме да свързваме множествените оргазми с женските сексуални възможности. Факт обаче е, че те са също толкова характерно достояние и за мъжете. Те обаче се проявяват винаги в моментите, непосредствено предхождащи самата еякулация. Ако мъжът успее да се овладее навреме и да преустанови достигането до оргазъм, е склонен да изпита два или дори повече такива върховни удоволствия.

4. Колко време трае мъжкият оргазъм?


За наше женско разочарование продължителността на мъжкия оргазъм е по-кратък от този на женския. Докато върховната наслада при жените може да трае около 30 секунди, то при силните половинки средната й продължителност варира между 5 до максимум 20 секунди. В тази връзка добре дошли не само за жените, но и за мъжете, са прословутите упражнения на Кегел, чиято задача е да подобрят мускулатурата в интимната зона и с това да доведат до по-силни и продължителни оргазми.

5. Колко пъти може да го направи той за една нощ?

Факт е, че след оргазъм мъжът не е способен отново да реагира на сексуалните дразнители. Това е така, тъй като след достигането на връхната точка, той се отпуска в радостно блаженство след изпитаната насладата, което на научен език се нарича рефракторен период. Необходима му е известна почивка, която да е поне толкова продължителна, колкото и фазата на възбудата, предшествала оргазма, и дори по-дълга. Едва след това той може би ще има възможност за втори „рунд“. Ако е достатъчно млад, силен и възбуден, той е готов да изиграе още три, четири или дори цели пет срещи на спалния терен. Като цяло, до 25-30 години силно влюбеният мъж действително понякога има нужда само от 3 минути пауза между два-три акта, но с възрастта този промеждутък се увеличава. При стабилни сексуални отношения хората обикновено се задоволяват с един оргазъм, при честа смяна на партньорите човек иска да постигне максималното - тогава нормата е 2-3 еякулации една след друга. И тук интервалът между тях зависи от възрастта. По правило нито мъжът, нито жената имат нужда от повече.

6. Колкото по-голямо достойнство, толкова по-верен мъж


Интересна закономерност открили испански сексолози - колкото по-голямо е "мъжкото достойнство", толкова по-предан е неговият собственик. И това има своето психологическо обяснение. То е простичко. По-надарените господа нямат нужда непрекъснато да доказват пред себе си или половинките си, че са перфектни в леглото. По друг начин стоят нещата с притежателите на по-скромен размер другар в удоволствията.

7. Съществува ли мъжка аноргазмия?

Да. Причините са различни: това могат да бъдат нарушения в кората на главния мозък, а могат да бъдат и скрити процеси в половите органи, например след операция или инфекциозно заболяване. Съществуват редица заболявания на гръбначния мозък или гръбначния стълб, водещи до "ретроградна еякулация" - спермата се изхвърля не навън, а навътре и попада в пикочния мехур. Външно това се възприема като отсъствие на еякулация, но в анализа на урината се откриват сперматозоиди. При това ерекцията е абсолютно нормална.

8. Колко мъже издават стонове по време на оргазъм?

Почти 50 % от мъжете са неспособни да сдържат стоновете и конвулсиите по време на оргазъм. Около 20 % мълчат, а 10 % започват несъзнателно да се щипят, скубят, да прехапват устни и дори да плачат.

9. Предпочитат ли мъжете оралния оргазъм?

Със сигурност играта с устни върху достойнството му доставя огромно удоволствие на мъжа. 67% от представителите на силния пол признават, че обичат да свършват под палавите устни на половинките си.

10. Има ли разлика в силата на оргазма?


Да, също както и при жените. Чувството по време на оргазъм може да е по-силно, когато мъжът не е правил секс от известно време. Силната възбуда, продиктувана най-вече от неудържимо чувство на любов и страст към партньорката, също увеличава многократно усещането от върховната наслада.