Условия за ползване
Условия и правила за ползване на блога и галериите на Woman.bg

I. Използване на сайта

1. Регистрация

Всеки потребител на Woman.bg трябва да се регистрира, като попълни регистрационната форма, в която оставя посоченият тип информация. При своята регистрация Вие се задължавате да предоставите точна, вярна и пълна информация за себе си, както и да я подновявате своевременно така, че да я запазвате точна, вярна и пълна. При невярна, неточна и непълна информация, Вие заявявате че сте напълно отговорен. Веднъж регистрирани Вие имате възможност по всяко време да разглеждате и променяте информацията попълнена при регистрацията.

Използваме тази информация, за да Ви предоставим нашите услуги, като ние няма да я предадем на трета страна, с изключение на случаите, в които законът ни задължава. Част от тази информация се публикува с вашето съгласие в профила Ви, който е изложен публично на Woman.bg.

При регистрирането Вие въвеждате потребителско име и парола, като сте изцяло отговорен за тяхното ползване, както и поемате отговорност, ако ги предоставите на трета страна. Ако има съмнения за това, че вашият акаунт се използва от трета страна без ваше разрешение вие може да промените паролата за достъп. Вие сте отговорен за поддържането на вашето потребителско име и парола и за всички действия произтичащи от вашата регистрация.


2. Права и задължения на страните

Като потребител на нашите услуги с Вашата регистрация се съгласявате, че:

2.1. Сте отговорен за съдържанието на информацията, която публикувате за себе си или предоставяте от свое име на другите членове на Woman.bg.
2.2. Няма да предавате информация, която е обидна, неприлична, сексуално ориентирана, заплашителна, нападателна, расово ориентирана, незаконни материали или всякакви материали, които съдържат елементи на насилие към другата страна. Молим да ни уведомите ако установите нарушаване на тези условия.
2.3. Вие няма да се представяте за друго лице
2.4. Вие няма да дистрибутирате каквито и да било материали защитени от авторско право, търговски марки и друга такава информация без изричното съгласие от притежателят на тези материали.
2.5. Давате съгласие, че няма да публикувате материали нарушаващи авторските права, търговски марки, търговски тайни или други форми на интелектуалната собственост или други права на трети страни.

Ние заявяваме че:

1. Всички ваши публикации качени на сайта без наша подкрепа
2. Ние не сме отговорни за щети или нараняване, в следствие на информацията, която ние и вие помествате в нашия сайт
3. Woman.bg има правото, но не и задължението да премахва материали считани, че представляват форма на насилие срещу някои от членовете.
4. Woman.bg си запазва правото да контролира времето на съхранение на публикациите.
5. Woman.bg може във всеки един момент да се откаже от предоставянето на всички или някои от услугите без никакви задължения към потребителите.
6. Ние не гарантираме за полезност и пълнота на информацията, която е поместена в Woman.bg, както и няма да носим отговорност за щети и вреди в резултат на това, че някой от потребителите ни се е доверил на тази информация или друго съдържание поставено на сайта или предадена от друга страна

3. Връзки с трети страни

Woman.bg може да съдържа линкове към други страници извън сайта или Интернет ресурси. Ние не контролираме съдържанието им, както и не сме отговорни за съдържанието, продуктите, услугите или информацията намираща се в тези линкове.

4. Ограничение на отговорност

Woman.bg няма да е отговорен за случайни събития, последици или недиректни щети (вкл. Но не и ограничаващо вреди от загуба на информация, загуба на програми и др.).

5. Промени на сайта

Всички промени които извършваме ще бъдат оповестявани чрез публикуване на сайта или предоставяне на електронна поща. Ние запазваме правото си да:

7.1. Променяме съдържанието и условията на това изявление по всяко време и без предварително предупреждение
7.2. Да променяме съдържанието на сайта
7.3. Да премахваме линкове без предварително предупреждениеII. Използване на блоговете

1.Общи положения

1.1 Блоговете на Woman.bg има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители
1.2 Блоговете трябва да се ползва по предназначение. Те не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.


2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.


2.4 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго.


2.5 Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове, включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

2.6 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

2.7 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите.

2.9 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

2.10 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни). Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на сайта.

2.11 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във сайта без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия сайт (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

Спазването на правилата, изложени тук, е необходимо и единствено условие за регистрация в блоговете и галериите, както и за ползването им. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.