Необходими продукти:

* 300г. ориз за ризото
* 250г. гъби
* 1 ч.ч. чушки (нарязани на лентички)
* 1 ч.ч. грах (най-добре от консерва)
* 2 тиквички, нарязани на дребно
* 100 г. настърган пармезан
* 1 л. пилешки бульон
* 25 г. масло
* 1 с.л. зехтин
* 1 глава лук
* 2 скилидки чесън
* сол на вкус

Начин на приготвяне:

Най-напред маслото трябва да се разтопи в избран от вас съд, след което към него се прибавя и зехтина.

Чесънът се пресова и заедно с нарязания лук се задушава за около 5-10 минути. След това се прибавя ориза заедно с пилешкия бульон, поръсва се с черен пипер. Сместа се оставя на тих огън, без капак за около 10 минути.

Добавят се всички зеленчуци, при необходимост се долива още вода. След като оризът е готов се добавя сол на вкус и по желание се сервира с настърган пармезан.