Лесно за приготвяне нежно ягодово изкушение.
Продукти:
1 кг ягоди
250 г захар
24 бр. бишкоти
1 л краве прясно мляко
4 бр. яйца
100 г брашно тип 500
1 пак. шушулка ванилия
Приготвяне:
Ягодите се поръсват с 100 г захар от вечерта, за да си пуснат сока. Ако е много гъст, се разрежда с малко вода.
За крема млякото, брашното и жълтъците се смесват и се варят до сгъстяване. Оставят се да изстинат.
Белтъците се разбиват на сняг със захарта и половината се прибавят към жълтия крем. Бърка се добре, за да се получи пухкав крем.
Бишкотите се топят в ягодовия сироп и се нареждат в тавичка - ред бишкоти, ред крем и така докато свършат.
Отгоре се нареждат ягодите и останалия крем с белтъци.
Оставя се в хладилник да стегне добре, преди са се сервира.