Днес ви представяме една страхотна рецепта.

Чипсът е прекрасна добавка към бирата, която със сигурност ви се полага след изморителния работен ден.

Чипсът, който се продава в търговската мрежа, често съдържа вредни съставки, които увеличават трайността му, както и много мазнина защото се пържи.

Затова и нашият чипс е приготвен на фурна и сме убедени, че също ще ви хареса.

Приблизително време за готвене: 40 минути

Съставки за 4 порции:

800 грама картофи
3 супени лъжици зехтин
2 щипки лют червен пипер
¼ чаена лъжичка сладък червен пипер
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на резени 2-3 мм дебелина.

Сложете ги в купа, добавете 1 супена лъжица зехтин, червен пипер, лют червен и черен пипер. Посолете и разбъркайте.

Поставете в голяма тава два слоя фолио за печене. Намазнете горния слой и поставете върху него картофите.

Сложете тавата в предварително загрята фурна до 200 градуса. Печете 15 минути, след което обърнете чипсчетата и намалете фурната до 180 градуса. Печете още 15 минути докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.