Телешко месо с домати

17 септември 2010 | 18:33
видяна 12253
коментари 8
jupiterimages

Вече сме в разгара на сезона на доматите. Затова ни се иска да се възползваме максимално от приятния им вкус.

Предлагаме ви едно много апепитно ястие с тяхно участие.

Необходими продукти:

600 г телешко месо
6 домата
1 глава лук
½  ч. л. брашно
1 кафена чаша олио
1 ч. л. сол
магданоз

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се залива с вода в тенджера, така че да остане под течността. Слага се на горещ котлон и, преди да заври, се маха пяната, образувала се отгоре.

След 20 мин. се прибавят нарязания лук, олиото и солта.

Доматите се нарязват на едро и се слагат едва, когато месото омекне. Разбърква се и се вари 10 мин.

Добавя се брашното, размито с малко вода, и се разбърква. Вари се 2-3 мин, прибавя се нарязаният магданоз и се сваля от огъня.

След като изстине леко е готово за консумация.

Коментари

8 Белева
  07 септември 2012 | 19:19 отговор
 

Напълно достатъчно за водата

 
7 dari
  17 февруари 2011 | 14:24 отговор
 

tazi recepta tozi pat ne e kakto trybva parvo olioto e mnogo vtro teleshkoto ne moje da se svari za 20 min. i treto brashnoto e malko . kato pubkikuvate neshto pone ga pravete kato horata

 
6 Alex
  17 февруари 2011 | 14:23 отговор
 

Ами някакви подправки, освен магданоза? Стува ми се, че има нужда поне от няколко зърна черен пипер, ако не друго!

 
5 Жана Белева
  18 януари 2011 | 10:18 отговор
 

СЕГА ЗАПОЧНАХ ДА ГО ПРИГОТВЯМ . МАЗНИНАТА МИ СЕ ВИЖДА НАИСТИНА МНОГО И ЩЕ НАМАЛЯ ТОВА СЕ КОРИГИРА . МИСЛЯ, ЧЕ Е ХУБАВО, ЗДРАВОСЛОВНО ПРИГОТВЕНО, НЕ СЪМ ГОТВИЛА ДО СЕГА, НО ЕДВА ЛИ ТЕЛЕШКО МЕСО ЩЕ СЕ СВАРИ ЗА 20 МИНУТИ, СИГУРНО ПОЛЗУВАТЕ ХЕРМЕТИЧЕСКА ТЕНДЖЕРА, НО НЕ ОТБЕЛЯЗВАТЕ И ТОВА .

 
4 гост
  24 ноември 2010 | 21:29 отговор
 

Месото се слага във вода и ПРЕДИ да заври се отпенва. Какво пушихте преди да публикувате бе хора. Че и коментиращи почерпихте. "maznichko" било колко ли ми е скучно, та коментирам...

 
3
  22 ноември 2010 | 10:34 отговор
 

maznichko

 
2
  18 септември 2010 | 18:03 отговор
 

1/2 ч.л. брашно, ми се вижда твърде малко нещо?

 
1
  17 септември 2010 | 18:49 отговор
 

vkusno

 

Добави Коментар

Най-четени