Необходими продукти:

5 г червен пипер

5 г кимион

10 г чубрица

2 скилидки чесън

2 люти чушки

връзка магданоз

1 морков

1 глава лук

1 филия хляб

500 г кайма

5 г черен пипер

5 г сол

За плънката:

150 г кашкавал

3 яйца

100 г кисели краставички

Начин на приготвяне:

Филията хляб се накисва във вода.

Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза се нарязват на ситно и се прибавят към каймата, заедно с накиснатия хляб.

Овкусява се с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.

Каймата се омесва хубаво и се оставя в хладилник за няколко часа да се доовкуси.

За плънката се настъргва кашкавала, яйцата и киселите краставички се нарязват на ситно. Всичко се смесва.

Вече готовата кайма се разделя на топчета по 80-90 г, като всяко топче се разстила, пълни се с готовата плънка и се завива.

Готовите кюфтета се изпичат на скарата, намазнена с парче сланина (олио).

По желание се гарнират с кълнове от червена ряпа.