Необходими продукти:
5 г червен пипер
5 г кимион
10 г чубрица
2 скилидки чесън
2 люти чушки
връзка магданоз
1 морков
1 глава лук
1 филия хляб
500 г кайма
5 г черен пипер
5 г сол
За плънката:
150 г кашкавал
3 яйца
100 г кисели краставички
Начин на приготвяне:
Филията хляб се накисва във вода.
Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза се нарязват на ситно и се прибавят към каймата, заедно с накиснатия хляб.
Овкусява се с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
Каймата се омесва хубаво и се оставя в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
За плънката се настъргва кашкавала, яйцата и киселите краставички се нарязват на ситно. Всичко се смесва.
Вече готовата кайма се разделя на топчета по 80-90 г, като всяко топче се разстила, пълни се с готовата плънка и се завива.
Готовите кюфтета се изпичат на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
По желание се гарнират с кълнове от червена ряпа.