Здравословна комбинация от талиатели и пролетни зеленчуци със сос от дижонска горчица и лимон.

Необходими продукти за 4 порции:

450 г микс от зеленчуци (например зелен боб, аспержи, бакла и грах)
400 г талиатели
1 лимон
1 с.л дижонска горчица
1 с.л зехтин
3 с.л накълцан див лук
настърган пармезан (или вегетариански кашкавал), за сервиране

Начин на приготвяне:

1. Срежете на две зеления боб, а аспержите на три. Сварете талиателите, като в последните 5 мин от варенето добавите зеленчуците.

2. Междувременно настържете половината лимонова кора и изцедете сока от целия лимон. Изсипете сока в тенджера заедно с горчицата, зехтина и малко черен пипер. Загрейте ги на котлона, докато получите хомогенна смес.

3. Отцедете пастата и зеленчуците и прибавете 4 с.л. от водата, където са врели, към лимоновия сос. Върнете пастата в тенджерата. Претоплете соса, като го овкусите с по-голямата част от дивия лук. Добавете го към талиателите и разбъркайте добре.

Разпределете ястието в 4 чинии и поръсете всяка порция с черен пипер, пармезан и остатъка от дивия лук. Източник: goodfood.bg