Необходими продукти:
50 г кашкавал
1 бр. бульон зеленчуков кубче
4 бр. моркови
350 г броколи
4 бр. картофи
500 г свинско месо
2 щипка шарена сол
2 с.л. олио
1 ч.л. подправка за барбекю
Начин на приготвяне:
В тава се нарязват обелените картофи на четвъртинки и морковите на колелца. Добавят се и попарените броколи. След това се натрошава зеленчуковия бульон.
Свинското месо се овкусява с шарената сол и подправката за барбекю. Може да се добави и малко черен пипер по-пикантен вкус.
Месото се добавя към зеленчуците и всичко се слага в тава за печене.
Слага се малко вода, за да могат да уврат морковите и картофите, и се сипва малко олио.
Тавата се покрива с фолио. Пече се около 45 мин в предварително загрята фурна, на 200-220 С. Няколко минути преди да е готово фолиото се маха и се настъргва кашкавала. Ястието отново се слага във фурната, колкото кашкавалът да хване коричка.