Необходими продукти:

50 г кашкавал

1 бр. бульон зеленчуков кубче

4 бр. моркови

350 г броколи

4 бр. картофи

500 г свинско месо

2 щипка шарена сол

2 с.л. олио

1 ч.л. подправка за барбекю

Начин на приготвяне:

В тава се нарязват обелените картофи на четвъртинки и морковите на колелца. Добавят се и попарените броколи. След това се натрошава зеленчуковия бульон.

Свинското месо се овкусява с шарената сол и подправката за барбекю. Може да се добави и малко черен пипер по-пикантен вкус.

Месото се добавя към зеленчуците и всичко се слага в тава за печене.

Слага се малко вода, за да могат да уврат морковите и картофите, и се сипва малко олио.

Тавата се покрива с фолио. Пече се около 45 мин в предварително загрята фурна, на 200-220 С. Няколко минути преди да е готово фолиото се маха и се настъргва кашкавала. Ястието отново се слага във фурната, колкото кашкавалът да хване коричка.