Необходими продукти:
12 бр. скариди
2 стр. естрагон
1 бр. лимон
4 щипка сол
4 с.л. зехтин
300 г броколи
1 ч.л. джинджифил
1 вр. лук кромид пресен
100 г картофи
Начин на приготвяне:
В тенджера се налива 1.5 вода, сипват се сол, зехтин и се добавят нарязаните картофи на филийки, ситно нарязаната зелена част от лука, накъсаните на розички броколи, настъргания джинджифил и листа естрагон.
Всичко се сварява и пасира.
Пресните скариди се изчистват, могат да се изполват и замразени.
Скаридите се слагат във врящата супа за 3 минути непосредствено преди сервирането. В противен случай скаридите стават жилави.
Супата се подправя със сока и кората от лимона.