Необходими продукти:

12 бр. скариди

2 стр. естрагон

1 бр. лимон

4 щипка сол

4 с.л. зехтин

300 г броколи

1 ч.л. джинджифил

1 вр. лук кромид пресен

100 г картофи

Начин на приготвяне:

В тенджера се налива 1.5 вода, сипват се сол, зехтин и се добавят нарязаните картофи на филийки, ситно нарязаната зелена част от лука, накъсаните на розички броколи, настъргания джинджифил и листа естрагон.

Всичко се сварява и пасира.

Пресните скариди се изчистват, могат да се изполват и замразени.

Скаридите се слагат във врящата супа за 3 минути непосредствено преди сервирането. В противен случай скаридите стават жилави.

Супата се подправя със сока и кората от лимона.