Необходими продукти:

6 с.л. олио

8 бр. тортия

1 глава лук кромид стар

4 скилидки чесън стар

1 с.л. червен пипер

2 ч.л. кимион

1 ч.л. кориандър

1 ч.л. чили

1 ч.л. червен пипер лют

1.50 л бульон пилешки

3 ч.ч. доматено пюре

2 бр. дафинов лист

2 к.л. сол хималайска

200 г сирене чедър

1 връзка магданоз пресен

1 авокадо

Начин на приготвяне:

Олиото се загрява в голяма тенджера.

Царевичните питки тортия се нарязват на ленти и се запържват за около минута, докато станат златисти. Изваждат се и се отцеждат от мазнината върху хартия.

Лукът, чесънът и подправките се слагат в тенджера на слаб огън и се готвят за 5 минути, като периодично се разбъркват.

Бульонът, доматеното пюре, дафиновите листа, магданозът се добавят, а половината тортия се връща обратно. Оставя се да къкри на бавен огън за около 30 минути, след което се изваждат дафиновите листа.

Супата се пюрира в блендер на няколко пъти, ако няма достатъчно място, след което се връща обратно в тенджерата и се добавя авокадото. Оставя се да заври.

Супата се разпределя на порции и във всяка от тях се слага малко от останалата тортия и настърганото сирене.