Необходими продукти:

50 г краве масло

1 скилидка чесън стар

1 стрък праз лук

1 глава броколи

500 мл бульон зеленчуков

100 г спанак

100 мл сметана течна

15 мл лимонов сок

1 щипка морска сол

1 щипка черен пипер млян

80 г сирене рикота

Начин на приготвяне:

Маслото, чесънът и празът се нарязват на ситно и се слагат в силно нагрята тенджера. Готвят се за 5 минути, като се разбърква периодично, докато празът омекне.

Добавя се броколито, също нарязано, както и бульонът, след което се оставя да ври между 8 и 10 минути.

Добавя се спанакът и се оставя да поври още няколко минути.

Супата се изсипва в блендер и се пюрира. След това се добавят сметаната, лимоновият сок, солта и пиперът. Разбърква се.

Разпределя се в купички и се гарнира с рикота.