Необходими продукти:
50 г краве масло
1 скилидка чесън стар
1 стрък праз лук
1 глава броколи
500 мл бульон зеленчуков
100 г спанак
100 мл сметана течна
15 мл лимонов сок
1 щипка морска сол
1 щипка черен пипер млян
80 г сирене рикота
Начин на приготвяне:
Маслото, чесънът и празът се нарязват на ситно и се слагат в силно нагрята тенджера. Готвят се за 5 минути, като се разбърква периодично, докато празът омекне.
Добавя се броколито, също нарязано, както и бульонът, след което се оставя да ври между 8 и 10 минути.
Добавя се спанакът и се оставя да поври още няколко минути.
Супата се изсипва в блендер и се пюрира. След това се добавят сметаната, лимоновият сок, солта и пиперът. Разбърква се.
Разпределя се в купички и се гарнира с рикота.