Автор
Цвета Герчева

Сетихме се за 5 неща, които не могат без розе и те са...

Тя не пие розе? Заначи не ви е истинска приятелка. Горе долу така звучи правило номер 1 от съвременния "наръчник" на истинското градско момиче. И как да е иначе? През последните няколко години винарите от цял свят признават, че производството на розе расте главоломно. Но ние знаем добре защо това е така - просто много обичаме и розовата му визия и вкуса му.
То не оцветява перфектно избеленеите ни зъби (както понякога прави червеното вино), има изключително много разновиндости и не на последно място - носи ни едно неоподправено удоволствие от живота, такова, каквото можеш да изпиташ само, след като изпиеш една чаша розе с приятелка.
И тъй като в екипа на woman.bg наистина обожаваме доборото розе и често поръчваме от селекцията на drinklink.bg ( имат наистина страхотни розета и ни ги доставят направо до офиса), съмвсем честно можем да споделим, че сме истински розе експерти. Затова и съставихме списък с 5-те неща, без които розето не може.


Ето и кои са те:

Дамско парти

Ако организирате дамско парти или ако чакате повече от една дружка на купона въщи има едно нещо, което задължително трябва да набавите. Розето! И не е нужно да пълните количките в магазина и после да мъкнете торбата с виното - когато организираме дамско парти ние почиваме от drinklink и ни доставят всички алкохолни съкровища директно вкъщи.


Перфектната хапка сирене

Ако не сте специалист по сирената - най-добре ги сервирайте с розе. То за щатстие "обича" всякакъв вид сирена, така че няма как да сбъркате. Просто не всички са длъжни да знаят кой вид сирене може да се серивра с бяло и кой с червено вино, нали?


Любовта от пръв поглед

Да го видиш в бара, след като си отпила няколко глътки добро розе - това е безценна емоция. И макар не всяка среща ни носи голямата любов на живота ни, розето някак ни кара нас, жените, да се влюбваме още по силно. Даже понякога не в мъжете, а в живота, защото знаем, че той е просто една игра на удоволствия.


Хладилникът в ергенската квартира

Има един вид хладилник, който никога не бива да остава без няколко бутилки добре охладено розе - ергенският. И макар в дамски вариант ергенската квартира да звучи като "Нейният спретнат апартамент, в който тя живееше, докато си търсеше гадже", това си остава едно място, което винаги е било топос на най-ракрепостените дни в нашия жвот. Срамота е да не ги празнуваме подобавщо - с чаша розе на зазоряване, нали?


Когато шоколадът си търси компания

Напоследък все повече винени дегустации се провеждат с шоколад, защото се окава, че какаовото изкушение е много добър приятел на виното. И как да е иначе - когато и виното и шоколадът ни носят такава наслада. Розето е любим приятел на тъмния, гладък шоколад, който обаче не бива да е с прекалено голямо съдържание на какао. За да допълни перфектно нотките на розето, шоколадът трябва да е поне мъничко сладък.


И така - ето защо го харесваме толкова. Защото розето е "обичливо" вино - то обича шоколада, доброто сирене, любовта и нашите приятелки. И вместо извод в края на този материал ние прото се питаме: Как сме живели без розе, допреди няколкоко години?


Ако и вие имате хладилник, който е останал без задължителните няколко бутилки розе, можете много лесно да поправите тая висша несправедливотст от ТУК.