Автор
Woman.bg

Сарми от печени тиквички с треска и сос от пресен чесън и ябълки

Необходими продукти:

За сармите:
200 г риба треска
2 бр. тиквички
1 лъжица нарязан копър
1 лъжица нарязан магданоз
1ск. чесън
1 с.л. лимонов сок
вино
зехтин
сол

За соса:

5-6 стръка пресен чесън
1-2 стръка пресен лук
½ ябъка
лимонов сок
зехтин
сол
филета от 1 домат
рукола
пресен босилек

Начин на приготвяне:

За сармите:

Режем тънки ивици от тиквичките, осоляваме и печем в тиган с малко зехтин.

Слагаме филетата от риба във фурна и печем на 230-240°С за 4 мин. заедно с малко вино. Изваждаме филетата и ги намачкваме заедно с лимона, копъра , магданоза, чесъна и солта.

Поставяме ивиците от тиквички на кръст или звезда и в средата сипваме по около лъжица и половина от направената смес. Загъваме и печем във фурна на около 230°С за 5 мин.

За соса:

Нарязваме и запичаме в малко зехтин ябълките, нарязания лук и чесъна.

Задушаваме с малко масло и лимонов сок, нарязваме на кубчета филетата от домати и ги добавяме.

Отделяме от огъня и прибавяме накъсаната на едро рукола и пресен босилек.

Рецепта на Chef Петров за предаването "Усещане за жена"