Автор
Woman.bg

Ригатони с доматено-сметанов сос и пармезан

Необходими продукти:

200 г ригатони

за гарниране:

40 г пармезан

8 г магданоз

за соса:

300 мл домати

1 с.л. брашно

1 с.л. зехтин

100 мл течна сметана

ч.л. универсална зеленчукова подправка

2 щипки черен пипер

Начин на приготвяне:

Ригатоните се сваряват според указанието на опаковката. Отцеждат се.

Брашното се запържва в зехтина до златисто, добавят се смлените домати и подправките, и соса се сгъставя при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.

След това се добавя течната сметана и след минута соса се сваля от огъня.

Пастата се разделя в две чинии за сервиране и се залива със соса.

Гарнира се с пармезана и магданоза. Сервира се.