Необходими продукти:
връзка магданоз
ч.л. червен пипер
ч.л. кимион
ч.л. черен пипер
1 яйце
2 скилидки чесън
1 гл. лук
1 филия хляб
400 г кайма
240 г кори за лазаня
100 г сирене "фета"
1 връзка босилек
800 г домати
50 г сирене чедър
80 г цедено кисело мляко
сол
Начин на приготвяне:
Хлябът се накисва във вода.
Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на дребно.
Магданоза се почиства и нарязва на ситно.
В дълбока купа се смесват каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
В дълбок тиган се загрява малко олио и сместа от каймата се запържва за няколко минути, след което се добавят белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът се оставя да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова.
Корите за лазаня се накъсват на големи парчета и се поставят в правоъгълна тава. Отгоре се слага от плънката от кайма, пак кори и тази последователност се следва до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка).
Лазанята се поръсва с настъргано сирене Чедър и се пече около 40-50 минути, на 190 градуса.
След като се извади от фурната, се полива с малко цедено кисело мляко и се добавя босилека. Сервира се.