Необходими продукти:

връзка магданоз

ч.л. червен пипер

ч.л. кимион

ч.л. черен пипер

1 яйце

2 скилидки чесън

1 гл. лук

1 филия хляб

400 г кайма

240 г кори за лазаня

100 г сирене "фета"

1 връзка босилек

800 г домати

50 г сирене чедър

80 г цедено кисело мляко

сол

Начин на приготвяне:

Хлябът се накисва във вода.

Лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на дребно.

Магданоза се почиства и нарязва на ситно.

В дълбока купа се смесват каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.

В дълбок тиган се загрява малко олио и сместа от каймата се запържва за няколко минути, след което се добавят белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът се оставя да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова.

Корите за лазаня се накъсват на големи парчета и се поставят в правоъгълна тава. Отгоре се слага от плънката от кайма, пак кори и тази последователност се следва до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка).

Лазанята се поръсва с настъргано сирене Чедър и се пече около 40-50 минути, на 190 градуса.

След като се извади от фурната, се полива с малко цедено кисело мляко и се добавя босилека. Сервира се.