Необходими продукти:

3 половинки червена, оранжева и жълта чушка
5 супени лъжици зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
3 домата
4 чери-домата
1 стрък мащерка
1 стрък магданоз
1 цукини
1 патладжан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

* Изпечете чушките на фурна, като ги поставите в тавата с ципата нагоре. Охладете ги, обелете ги и ги нарежете.

* Лукът и чесънът се накълцват на ситно и се препържват бързо в зехтин. Добавт се нарязаните домати и подправките.

* Цукинито, патладжанът и чери-доматите се нарязват на много тънки резени и се подреждат в специална форма за печене. Отгоре се изсипва зехтинът с чесъна и лука.

* Формата се завива с фолио и се пече 2 часа на температура 180 градуса. След това фолиото се сваля и ястието се оставя да се пече още 30 мин.