Съставки:
1 к.ч. олио
1 ч.л. сол
1 бр. яйца
1 ч.ч. галета
2 бр. авокадо
50 г пармезан
Начин на приготвяне:
Авокадото се измива и обелва, нарязва се на пръчици, подобно на картофи за пържене. Овкусява се с малко сол.
Фурната се загрява на 200 С. В тиган се загрява хубаво мазнината.
През това време се смесва брашното с пол.ч.л. сол в плитка чиния. В една купа се разбиват яйцата, а в друга се слагат галетата.
Парчетата авокадо се потапят първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.
Пържат се в нагорещената мазнина до позлатяване от всички страни. Готовите пръчици се подреждат върху чиния с кухненска хартия.
Поръсват се с пармезан и се сервират.