Необходими продукти:

400 г пилешко филе

400 г бутер тесто

150 г маслини зелени

2 с.л. зехтин

70 мл сметана течна

1 ч.л. сол

2 щипки черен пипер млян

2 скилидки чесън стар

2 стр. босилек

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на малки парчета. Чесъна се запържва в зехтина и се добавя месото. Филето се овкусява със сол и пипер преди да се пържи.

Малко преди пилето да се махне от котлона, се залива със сметаната. Сместа се оставя около 15 минути на котлона. Месото не трябва да се сготви напълно.

Тестото се разделя на две половини. Едната, разточена, се слага във формата на тавата, в която ще се пече. Отгоре се разпределя сместа за плънката. Отгоре се поръсва със ситно нярязан босилек и нарязаните на малки колелца маслини.

Отгоре се захлупва с втората половина тесто, също разточено на кора.

По желание се намазва с разбит жълтък, за да блести пая.