Днешният пролетен ден е идеален за божествени питки тортия с пиле и авокадо!

Необходими продукти:

8 броя тортия питки
4 броя пилешки бутчета
1 връзка пресен лук
2 броя авокадо
1/2 връзка кориандър
250 г сирене чедър
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 бр. лайм
Маскарпоне

Начин на приготвяне:

Подправете бутчетата с черен пипер и сол, намажете с масло и печете в предварително загрята до 190 градуса фурна 70 минути.

Свалете месото от костите и нарежете на дребно. Костите и кожата използвайте, за да приготвите пилешки бульон. Сложете го в голяма купа.



Отделете месестата част на авокадото и нарежете на кубчета. Добавете към авокадото маскарпонето, кориандъра, посолете и разбъркайте добре сместа.



Всички стъпки за приготвяне на рецептата и видео може да видите тук!