Необходими продукти:

1.25 ч.ч. киноа

1 гл. лук червен

1 бр. моркови

1 ч.л. кориандър семена

1 ч.л. кимион

2 ск. чесън стар

2 с.л. джинджифил

1 бр. люти чушлета

3 бр. домати

1 ч.ч. зеле бяло

1/2 ч.л. кардамон на прах

1/2 ч.л. канела на прах

1/2 ч.л. морска сол

2 с.л. бадеми филирани

Начин на приготвяне:

Киноата се задушава 20 минути в уред за задушаване на пара.

Средно голям тиган се загрява на умерена температура. Добавят се лука и морковите и се задушават, докато омекнат.

Прибавят се семената от кориандър и кимион и се задушават около 1 минута. Прибавят се чесъна, джинджифила и чушката чили и се задушават още 1 минута.

Прибавят се доматите, зелето (почистено от жилките и нарязано на ивици), кардамона, канелата и солта. Задушава се докато зелето омекне.

Към зеленчуците се добавят киноата и филираните бадеми (по желание). Сервира се.