Необходими продукти:
1.25 ч.ч. киноа
1 гл. лук червен
1 бр. моркови
1 ч.л. кориандър семена
1 ч.л. кимион
2 ск. чесън стар
2 с.л. джинджифил
1 бр. люти чушлета
3 бр. домати
1 ч.ч. зеле бяло
1/2 ч.л. кардамон на прах
1/2 ч.л. канела на прах
1/2 ч.л. морска сол
2 с.л. бадеми филирани
Начин на приготвяне:
Киноата се задушава 20 минути в уред за задушаване на пара.
Средно голям тиган се загрява на умерена температура. Добавят се лука и морковите и се задушават, докато омекнат.
Прибавят се семената от кориандър и кимион и се задушават около 1 минута. Прибавят се чесъна, джинджифила и чушката чили и се задушават още 1 минута.
Прибавят се доматите, зелето (почистено от жилките и нарязано на ивици), кардамона, канелата и солта. Задушава се докато зелето омекне.
Към зеленчуците се добавят киноата и филираните бадеми (по желание). Сервира се.