Необходими продукти:

1 ч.чаша пресен лимонов сок
1 ч.чаша соев сос
1 скилидка чесън, смляна
щипка сол, пипер, джинджифил
900 гр. пилешки гърди без кожа

Начин на приготвяне:

В тавичка смесете лимоновия сок, соевия сос, смляния чесън, солта, джинджифила и черния пипер. Добавете пилето и мариновайте, оставете да престои 2-3 часа в хладилника, като го обърнете веднъж.

Загрейте фурната на 160 градуса.

Подмажете тавичка. Изхвърлете маринатата и прехвърлете пилето в тавата.

Печете в продължение на 1 час. Извадете пилето от фурната и нека почине за 5 минути. Нарежете и сервирайте.

Четете още: Печено пиле със сусам