Необходими продукти:
1 ч.чаша пресен лимонов сок
1 ч.чаша соев сос
1 скилидка чесън, смляна
щипка сол, пипер, джинджифил
900 гр. пилешки гърди без кожа
Начин на приготвяне:
В тавичка смесете лимоновия сок, соевия сос, смляния чесън, солта, джинджифила и черния пипер. Добавете пилето и мариновайте, оставете да престои 2-3 часа в хладилника, като го обърнете веднъж.
Загрейте фурната на 160 градуса.
Подмажете тавичка. Изхвърлете маринатата и прехвърлете пилето в тавата.
Печете в продължение на 1 час. Извадете пилето от фурната и нека почине за 5 минути. Нарежете и сервирайте.
Четете още: Печено пиле със сусам