Продукти за 8 порции:
За масленото тесто
300 г брашно
200 г масло
1 жълтък
60 г пудра захар
2 г сол
За плънката
2 жълтъка
250 г захар
1 кг ананас
300 г сирене бри
Приготвяне:
Тестото се омесва, като брашното се пресява и се прави кладенче.
Посолява се със солта и се прибавят маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъкът.
Меси се до получаването не еднородна и пухкава смес. Поставя се в хладилник за 30 минути.
Готовото тесто се полага във форма за пай. За плънката: разбиват се жълтъците и захарта. Ананасът се нарязва на средно големи кубчета, смесва се със захарта и с разбитите жълтъци.
Сместа се разпределя равномерно върху тестото.
Гарнира се със сирене бри.
Пече се в предварително загрята на 170ºС фурна за 40-50 минути.