Необходими продукти:
250 г орехови ядки
250 г краве масло
250 г пудра захар
6 бр. яйца
50 г какао
100 г захар
5 с.л. краве прясно мляко
1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Какаото, захарта и прясното мляко се сваряват на крем, който се бърка, докато изстине. Отделно се разбива маслото с пудрата захар, прибавят се един по един жълтъците и изстиналият крем. Всичко се бърка и накрая се прибавя ромът.
От тази смес се отделя 1/3 за намазване на тортата след изпичане.
Белтъците се разбиват на сняг. Прибавят се счуканите орехи и се рабъркват. Двете части се смесват.
Всичко се изсипва в застлана с хартия форма за торти и се пече в умерена фурна.
След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема. Отгоре се украсява с настърган шоколад и ядки.