Необходими продукти:


1кг. ябълки
1ч.ч. брашно
1/2ч.ч. захар
100мл. прясно мляко/пълномасленно/
3 яйца
1 бакпулвер
1 ванилия
лимонови корички
1с.л. ром
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта до пухкав крем.

Брашното се смесва с бакпулвера.

Към яйчената смес редувайки се на порции се добавят брашното и прясното мляко.

Накрая се прибавят ванилията,лимоновите кори и рома.

Към кексовата смес се добавят предварително почистени и нарязани на тънки филийки ябълки.

Всичко се обърква добре с дървена лъжица.

Изсипва се в откопчаваща форма/застлана с хартия/.

Пече се в предварително загрята фурна на 180гр.,за 40 мин.

Проверява се с клечка за готовност.

След изпичането паят се оставя да се охлади напълно. Поръсва се с пудра захар.

Източник и книмка: qni.blogspot.com