Необходими продукти:

1 ч.ч. брашно тип 500

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. грис

1 кг ябълки

1 ч.ч. олио

1 пак. бакпулвер

30 г краве масло

1/2 пак. канела на прах

1 к.ч. орехови ядки смлени

1 шепа пудра захар

Начин на приготвяне:

Брашното, гриса, захарта и бакпулвера се смесват добре. Сместа се разделя на две половини и едната половина се изсипва в тава, предварително намазана с масло.

Сместа се поръсва с половината олио.

Ябълките, предварително обелени, настъргани и смесени с канелата и орехите, се разстилат.

Покриват се с останалата суха смес, поръсва се с останалото олио и повърхността се заглажда.

Мързеливият щрудел се пече в умерена фурна.

Поднеся се поръсен с пудра захар.