Съставки:
1 кг телешка кайма
2 гл. лук кромид стар
3 бр. фасул червен консерва
1 бр. царевица
3 бр. домати консерва
10 бр. люти чушлета
1 с.л. чесън на прах
5 щипка черен пипер млян
1 ч.л. сол
1 бр. тортила чипс
Начин на приготвяне:
Малко олио се загрява в голям тиган и лука и каймата (телешка) се запържват леко. Излишната мазнина се изцежда и се прехвърлят в тенджера за бавно готвене.
Добавят се бобените зърна, зелените люти чушки (от буркан), царевицата (консерва), доматите (от консерва, нарязани на кубчета), подправката за тако и останалите подправки. Използва се течността от консервите.
Готви се от 6 до 8 часа на ниска температура или на средна температура. В случай, че се изпозлва обикновена тенджера, се готви час-час и половина на средна температура.
При сервиране се гарнира с царевичен чипс. Отгоре може да се добави лъжица квасена сметана, сирене, зелен лук, магданоз.