Автор
Woman.bg

Маслото от гроздови семена - новият хит в готвенето

Масло от гроздови семена? Звучи екзотично, но се оказва, че това е новият тотален хит в готвенето. Да използваме някаква мазнина, за да приготвим вкусна храна е неизбежно, но в същото време ни се иска да попаднем на олио, което няма да навреди нито на здравето, нито на фигурата ни. Днес ще си поговорим за маслото от гроздови семена, което успешно изпълнява и двете условия.

Къде е тайната

За да бъде една мазнина полезна, тя просто трябва да е извлечена от суровина, която доказано има благотворно влияние върху здравето ни. Звучи логично, нали. Е, маслото от гроздови семена е просто тотален победител в категорията "полезно за организма".
Гроздето безспорно има полезни за организма ни вещества, като витамини и минерали. вярно е, че има и съдържание на захари, но в същото време глюкозата и фруктозата в гроздето се усвояват много бързо от организма ни и не се "лепят".

Всъщност, по своите полезни качества гроздовото масло прилича много на зехтина, защото и в него се съдържат Омега-3, Омега-9 и Омега-6 мастни киселини, които са много полезни за организма ни. Приемайки масло от гроздови семена, ние помагаме на сърцето и мозъка си, а също и поддържаме хормоните си балансирани. последното е особено важно в забързаното и стресово ежедневие, което всяка от нас има.

Гони възпаленията от организма

Гроздовото масло има и противовъзпалителни свойства, които помагат за предотвратяването на неприятни здравословни проблеми, а също съдържа и високи нива на витамин Е, който е силен антиоксидант и поддържа доброто здраве на сърцето ни.
Неслучайно именно това масло се използва широко в козметиката и грижата за кожата и косата. То помага за възстановяването и стимулирането на растежа на косата ни, а освен това благодарение на състава си, ни помага да поддържаме скалпа и корените на косата хидратирани.

По отношение на грижата за кожата ни, маслото от гроздови семена също е много подходящо, защото не само стяга кожата, но и й помага да се изчисти от досадните пъпчици. Но напоследък, освен в козметиката, маслото започва да се използва все по-често и в кулинарията. И определено има защо!

Идеалното допълнение към лятната храна

В момента сме в началото на лятото и именно това е периодът, когато ни се хапват по-леки храни, които хем да не ни натоварват, хем да не развалят фигурата ни. Затова и е важно, когато готвим, да изберем подходяща мазнина, която да съответства на желанията ни. Маслото от гроздови семена, като това, което можете да намерите в продуктовата серия на Del Alma, има една много важна характеристика и тя е, че има много висока точка на горене, което означава, че е особено подходящо за пържене, печене и сотиране на различни храни.

Когато олиото има висока точка на горене, в храната не попива мазнина и така тя е по-лека и в организма ни не се натрупва излишно количество от нея. Другата причина, поради която този вид масло придобива все по-голяма популярност сред кулинарите е, че не притежава мирис и е неутрално на вкус. Това го прави много подходящо за приготвянето на всякакви сладки изкушения, защото не се усеща във вкуса им, а в същото време ги запазва меки и пухкави за по-дълго време. И това ако не е джакпот! Когато става въпрос за солени ястия, маслото от гроздови семки има свойството да усвоява други наситени аромати като чесън например, което също го прави примамливо, защото така балансира ястието и предотвратява възможността от това един аромат да доминира над останалите.

Заложете на добър бранд

Разбира се, както с всяко нещо, така и с маслото трябва да се спазват нормалните дози. Освен това е много важно качеството на маслото, за да можем да се възползваме от полезните му свойства. Как да познаем, дали маслото е качествено? За да не бъде нарушен съставът му, маслото би трябвало да се продава в стъклена опаковка, която е от тъмно стъкло, за да не може слънчевата светлина да достигне до него. В това отношение маслото от гроздови семена на Del Alma се произвежда по най-висок стандарт и определено е продукт, на който можете да се доверите.

Авттор: Яна Лъчезарова