Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца
4 с.л. кафява захар
4 с.л. бял винен оцет
4 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
2 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Пилешките крилца се почистват и се измиват.

Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).

Крилцата се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия. Прехвърлят се в купа с капак.

В средна купа се смесват захарта, оцетът и соевият сос.

Прибавят се обелените и пресовани скилидки чесън.

Маринатата се разбърква добре. Изсипва се върху крилцата.

Купата се похлупва и се поставя в хладилник. Крилцата се мариноват за една нощ.

Фурната се загрява на 220 С.

Огнеупорна тава се застила с алуминиево фолио. Намазва се с олиото.

Отгоре се нареждат отцедените пилешки крилца.

Пекат се 15 минути, след което се обръщат и се намазват с маринатата.

Пекат се 5 минути и отново се обръщат.

Отново се намазват с марината и се пекат още 10 минути.

Готовите крилца се поливат с лимоновия сок.