Маринована сьомга с басмати ориз

12 юни 2018 | 11:01
видяна 491
коментари 0
recepti.bg

Днес ви предлагаме една интересна рецепта - маринована сьомга с басмати ориз.

Продукти:

450 г филе от сьомга
2-3 склидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. вино бяло
1 с.л. мед
40 мл ябълков оцет
2 с.л. дижонска горчица
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
3-4 клонки пресен кориандър
за сервиране:

200 г зелени салати микс
200 г ориз Басмати
1 бр. лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете почистеният чесън на ситно. В касерола загрейте зехтина и сотирайте чесъна на средно силен огън за 2-3 минути. Прибавете виното и оцета. Разбъркайте и добавете горчицата. Гответе още 2-3 минути, докато сместа стане като емулсия. Свалете съда от котлона и добавете меда. Разбърклайте добре и оставете сместа да се охлади за 8-10 минути, като разбърквате от време на време. Сложете сьомгата в малък съд и залейте с маринатата. Разпределете я добре и оставете за 20-30 минути. Гответе рибата 12 минути на 180 градуса. Поднесете рибата топла със салата, басмати ориз и резени лимон. 

Коментари

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?