Една лесна рецепта с марината, която ще овкуси наденицата по нов и твърде приятен начин.
Необходими продукти:
2кг. наденица
4бр.по-малки глави лук
50 мл. червено вино
125 гр. мед
¼ ч.л. чили (люто на прах)
1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре виното с меда, чилито и горчицата.
Наденицата се вари 5 минути в голяма тенджера, след което се изважда. Залива се с маринатата и се оставя за половин час да престои.
Маринованата наденица се изпича върху загрята и намазнена скара, като периодично се намазва с маринатата.
Лукът се нарязва на средно тънки филийки, слага се при маринатата да се овкуси и той се изпича на скарата.
Поднесете наденицата с лука и гарнитура по желание.