Необходими продукти:

• Половин килограм обезкостени и почистени от кожата пилешки гърди и нарязани на ленти по 2 см
• Половин килограм аспержи, нарязани диагонално на парчета по 2 см
• 2 супени лъжици масло
• 400 грама макарони
• Сол и прясно смлян черен пипер
• 3 супени лъжици нарязан лук
• Половин чаша сухо шери
• ¾ чаша сметана
• 1/8 лъжица индийско орехче
• 150 гр. козе сирене
• 1 супена лъжица лимонов сок
• 2 супени лъжици нарязан естрагон
• 1 чаша настъргано сирене пармезан

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте аспержите във вряща вода за около 2 минути. След това ги изцедете и сложете в студена вода за да спрете варенето. Изцедете и оставете настрани

2. Сварете макароните в подсолена вода според инструкциите. Запазете половин чаша от водата след като са готови макароните.

3. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. След това добавете месото и поръсете със сол и черен пипер. Не разбърквайте, запържете месото, докато покафенее леко от едната страна. След това добавете аспержите, а след минута – и шерито. Оставете на котлона докато течността се изпари наполовина.

4. Добавете сметаната, индийското орехче, козето сирене и повечето от пармезана (запазете малко, колкото да поръсите при сервиране). Оставете на котлона, докато сиренето се разтопи напълно и се слее със соса. Добавете лимонов сок на вкус и естрагона. Добавете и черен пипер на вкус.

5. Сложете макароните в купа за сервиране. Разбъркайте соса. Добавете малко от водата. Сервирайте с настърган пармезан.