Необходими продукти:

щипка сол
250 гр. кисело мляко
4 гр. желатин
50 гр. пудра захар
3 белтъка
2 лимона

Начин на приготвяне:

Накисваме желатина в студена вода (ако е на листчета).

Измиваме лимоните и настъргваме кората им. След това изстискваме сока им (около 50 мл.).

Смесваме киселото мляко, кората и сока от лимоните.

Подсушаваме листчетата желатин с книжна салфетка и ги стапяме на много слаб огън в 2 с.л. вода. Прибавяме ги към сместа от кисело мляко и лимон, бъркайки енергично.

Започваме да разбиваме белтъците на сняг, като прибавяме щипката сол. Когато започнат да стават на пяна, добавяме постепенно захарта до твърд сняг.

Смесваме много деликатно киселото мляко и белтъците, с помощта на дървена шпатула.

Получената смес изсипваме в няколко индивидуални купички, и я оставяме да се стегне поне 3 часа в хладилника.

Източник: kulinaria.bg