Необходими продукти:

650 г брашно
175 г прясно мляко
40 г масло
60 г свинска мас
200 г захар
1 ч.л. сол
3 яйца
1 шушулка ванилия
15 мл лимонова есенция
200 г течен шоколад
1/2 кубче мая

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко с малко захар и малко брашно и се изчаква да втаса.

Всички продукти, без ядките и ванилията, се смесват и се омесва тестото. Ако лепне, се добавя още малко брашно.

Меси се дълго и енергично. Прибавят се ванилията и лимоновата есенция.

Чака се да втаса, след което отново се меси и пак се оставя да втасва.

Тестото се разстила и се намазва с шоколада. Сплита се на плитка, оставя се да втасва във фурната на 50 ºС.

След като втаса, фурната се увеличава на 150ºС за 10 минути, след това се увеличава на 170ºС. Пече се до готовност.