Необходими продукти:

250 г говеждо месо

250 г свинско месо

4 с.л. олио

1 гл. лук кромид стар

2.50 л бульон пилешки

200 г картофи

200 г моркови

2 стр. праз лук

300 г грах

250 г чоризо

100 г шунка

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. босилек

1 щипка чесън на прах

2 стр. магданоз пресен

1 щипка черен пипер млян

1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва и запържва. Добавя се лука и се подправя със сол, пипер, мащерка, босилек и чесън. Сипва се бульона и като заври се оставя за 45 минути.

Картофите и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Праза се измива и се нарязва на колелца. Зеленчуците се слагат в супата. Варят се 10 минути, след това се добавя граха и се варят още 5 минути.

Наденицата и суровата шунка се нарязват вътре, вари се още няколко минути.

Гарнира се с пресен магданоз.