Необходими продукти:
250 г говеждо месо
250 г свинско месо
4 с.л. олио
1 гл. лук кромид стар
2.50 л бульон пилешки
200 г картофи
200 г моркови
2 стр. праз лук
300 г грах
250 г чоризо
100 г шунка
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. босилек
1 щипка чесън на прах
2 стр. магданоз пресен
1 щипка черен пипер млян
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва и запържва. Добавя се лука и се подправя със сол, пипер, мащерка, босилек и чесън. Сипва се бульона и като заври се оставя за 45 минути.
Картофите и морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Праза се измива и се нарязва на колелца. Зеленчуците се слагат в супата. Варят се 10 минути, след това се добавя граха и се варят още 5 минути.
Наденицата и суровата шунка се нарязват вътре, вари се още няколко минути.
Гарнира се с пресен магданоз.