Ако си търсите успокояващо занимание у дома, то не се сещаме за нещо по-добро от вкусна манджа за цялото семейство.

И като казваме манджа, нямаме предвид нещо съвсем традиционно, а по-скоро обратното.

Телешки хапки с плънка може и да звучи сложно, но всъщност не е. А и не вярваме, че е необходимо да ви убеждаваме в отличния вкус на това ястие.

В Западна Европа го наричат "телешки маслини", но на нас това име не ни допада особено. Всъщност това са месни рулца с плънка, която може да бъде доста разнообразна.

Поливат се задължително със специален сос и, воала - имате прекрасна почти празнична вечеря.

Тя ще ви отнеме между 90 и 120 минути, но те със сигурност ще ви се сторят много приятни и ползотворни.

Ето и необходимите продукти:

8 тънки стека (за предпочитане телешки и от бут)
55 грама дългозърнест или кафяв ориз
1 глава лук, нарязана на дребно
225 грама гъби
по 2 супени лъжици магданоз, мащерка и риган, нарязани на дребно
50 грама масло
12 маслини, нарязани на парченца
125 милилитра червено вино
2 супени лъжици бренди
4 домата, без външната люспа, нарязани
125 милилитра бульон, най-добре домашен и от телешко месо (може и с подправки или използвайте само вода)
25 грама брашно

Начин на приготвяне:
Начукайте внимателно пържолите с помощта на подходящ инструмент, но не бива да са прекалено тънки. Нарежете ги на половинки след това.

В малък тиган разтопете малко масло, добавете лука, гъбите (ако са много големи, ги нарежете на дребно) и ориза и долейте 125 милилитра вода.

Задушете всичко това за около 10 минути. Дръпнете от огъня и добавете маслините и подправките.

Вземете месото, сложете в средата на всяка пържола по една-две лъжици от оризовия микс и загънете добре като пакет.

Завържете внимателно с тънък конец или защипете краищата на стека с помощта на коктейлна пръчица.

Загрейте фурната предварително до температура от 180 градуса.

В огнеупорен съд сложете зехтин и още малко масло, подредете получените месни хапки и ги запечете докато станат кафяви.

Фламбирайте с брендито, след което добавете виното, бульона и доматите, и върнете съда във фурната.

Печете още около 30 минути или докато телешкото омекне напълно.

Междувременно разбийте брашното с последното масло (около половината количество) до получаването на гъста гладка паста.

Добавете я бавно с алкохолния сос към телешките хапки. Не забравяйте и да отстраните конеца от последните, преди да ги сервирате.

Сервирайте с подходяща зелена салата и гарнитура от картофи.