Вечерята през седмицата често е най-противоречивото хранене за деня.

Едни я пренебрегват от съображения за сигурност на кантара, а други прекаляват с похапването за сметка на изминалия ден.

Този път ще ви предложим нещо бързо, но и супер екзотично. Това е вечеря, която не само ще разнообрази традиционното ви меню, но и ще ви изненада с вкус и аромат.

Ето и необходимите продукти:

500 грама скариди, може и замразени
270 грама кокосово мляко (по-нискомаслено)
около 200 грама броколи, накъсани на розички
1 супена лъжица зехтин
половин супена лъжица лиомонова трева (намира се в магазини със стоки от Далечния Изток)
2 супени лъжици фъстъци, безсолни, натрошени
3-4 супени лъжици пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Сложете броколите в голяма тенджера с вряща вода и изчакайте да омекнат. Извадете ги, отцедете и оставете настрани.

Загрейте зехтин в тиган с незалепващо покритие. Сложете вътре скаридите и задушете за около 2 минути.

Точно преди да са съвсем готови, налейте кокосовото мляко и изчакайте да заври.

Добавете и лимоновата трева и изчакайте още 2 минути, след което сложете и фъстъците.

Накъсайте магданоза и добавете в тигана. Сложете и броколите и разбъркайте внимателно, докато са плътно покрити от соса.

Отстранете от котлона и сервирайте със сварени или задушени моркови и ориз.