Необходими продукти:

200 гр шоколад
200 гр масло
400 гр крема сирене
5 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
160 гр ягоди

Начин на приготвяне:

Мекото масло разбийте с една чаша захар до пухкав крем. Добавете яйцата и разбъркайте.

Шоколада разтопете на водна баня или в микровълнова фурна.

Охладете леко и добавете към маслената смес.

Пресейте брашното и също добавете.

Разбъркайте до хомогенност.

Пригответе правоъгълна тава застлана с хартия за печене (20/30 см).

Изсипете шоколадовата смес на дъното на тавата.

Крема сиренето разбийте с другата чаша захар на пухкав крем.

Добавете двете яйца и ванилията и разбъркайте отново.

Изсипете тази смес върху шоколадовата равномерно.

С нож минете отгоре върху смесите нарисувайте няколко шарки, така че да се смесят на отделните части двете смеси и да се образува мраморна шарка.

Набодете парченца ягоди в сместа и печете в предварително загрята фурна на максимум 180С в продължение на 40 минути.

Чийзкейкът е добре да бъде леко влажен и леко суров.

След като се изпече го оставете да се охлади напълно.