Необходими продукти:

1 к.ч. фъстъци

500 г пилешки гърди

4 с.л. соев сос

1 ч.л. царевично нишесте

2 с.л. олио от рапица

1 ч.л. сечуански (китайски) пипер

2 бр. сушени червени чушки

2 ск. чесън стар

1 ч.л. джинджифил

4 стр. див лук

Начин на приготвяне:

Месото, нарязано на парчета, царевичното нишесте и половината соев сос се смесват в малка купа. Пилешкото се разбърква добре в маринатата и се оставя настрана.

Загрява се голям тиган на средна температура. Прибавят се фъстъците и се запечат, докато покафенеят (2-3 минути). Прехвърлят се в чиния и се оставят да се охладят.

Олиото се загрява в уок тиган. Добавят се пипера и сухите чушлета, нарязани на много ситно, и се запържват, като се разбъркват често, докато покафенеят.

Температурата се увеличава и мариноването пиле се прибавя в уока. Готви се 2-3 минути, след това се прибавят чесъна, джинджифила (пресен, наситнен), дивия лук и фъстъците.

Пържи се до готовност на месото.

Маха се от котлона, прибавят се 2 с.л. соев сос към пилето и се сервира с предварително сварен ориз.