Вегетарианско ясние за ценители. Ароматно е и засища добре.

Необходими продукти за 4 порции:

2 с.л зехтин
250 г печурки, едро нарязани
1 скилидка чесън, нарязана ситно
1 връзка магданоз, листата
1 брой стъбло от целина, ситно нарязано
400 г домати от консерва, нарязани
1/4 брой червена люта чушка, почистена от семето и нарязана ситно
300 г спагети (без яйца)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с.л. зехтин в дълбок тиган, сложете гъбите и ги пържете на силен огън 3 мин, докато потъмнеят и омекнат.

Прибавете чесъна, пържете още 1 мин и изсипете в купа заедно с магданоза.

Сложете в тигана лука и целината с останалия зехтин и запържете 5 мин до златисто.

2. Добавете доматите, лютата чушка и малко сол и изчакайте да заври. Намалете огъня и оставете соса да къкри без капак 10 мин, докато се сгъсти. Междувременно сварете спагетите и ги отцедете.

Залейте ги със соса, отгоре изсипете поелите чесновия аромат гъби и поднесете. Източник: goodfood.bg