Арабски десерт с грис

16 декември 2012 | 13:07
видяна 10003
коментари 2

Необходими продукти:

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. грис
125 г масло
1 ч.ч. захар
1 к.л. сода
0,5 ч.ч. орехи смлени
1 ванилия

за сиропа:

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
20 г масло
20 мл. лимонов сок по желание

Начин на приготвяне:


В купа смесваме всички продукти за основата и ги разбиваме добре.

Изсипваме сместа в тавичка и печем на 180 градуса, до златисто (около 35-40 минути). Оставяме да изстине.

През това време в подходящ съд кипваме водата и добавяме останалите продукти за сиропа. Разбъркваме добре до пълното им хомогенизиране.

Заливаме сладкиша със сиропа и сервираме охладен. Източник: kulinaria.bg

Още по темата

Коментари

2 lele male
  25 ноември 2013 | 19:16 отговор
 

В арабската и африканска кухня се ползва само пшеничен грис-semolina.

 
1 карина
  07 януари 2013 | 10:03 отговор
 

За пшеничен или царевичен грис става въпрос?

 

Добави Коментар

Най-четени